Päävalikko aukeaa pastedGraphic.png kuvakkeesta. Päävalikko koostuu seuraavista osista, joista lisää tuonnempana:

Luo ensiksi yksi tai useampi tarhapaikka (paikka, jossa pesä(t) sijaitsevat) BEEP sovellukseen. Napsauta ‘Mehiläistarhat’ ja lisää tarhapaikan nimi, sijainti ja pesien lukumäärä. Jos kirjoitat täydellisen osoitteen, ohjelman pitäisi täydentää GPS tiedot automaattisesti. Vähimmillään sinun on annettava Tarhapaikalle nimi. Pakolliset kentät on merkitty *.

‘Sijaintitietojen’ jälkeen löydät osion ‘Pesä konfiguraatio’ Täällä voit lisätä kertoa pesien koostumuksen. Ensimmäisen tallennuksen jälkeen voit aina tarvittaessa palata ja muokata tietoja sesongin edetessä.