Het hoofdmenu kan geopend worden door op de menu Screenshots menu icoon knop te klikken. Het hoofdmenu bestaat uit de volgende elementen welke hieronder verder uitgewerkt zijn:

Menu

Stap 1 in het gebruiken van de app is het aanmaken van één of meerdere bijenstanden; de plek waar je bijenkast(en) staan. Klik op 'Bijenstanden'. Je kan nu de basisgegevens invullen van je bijenstand zoals de naam, locatie en het aantal bijenkasten. Als je het volledige adres invult, worden automatisch de gegevens op de juiste plek ingevuld, zoals de gps locatie coordinaten en straatnaam en dergelijke. Het veld wat minimaal ingevuld moet worden om de bijenstand aan te maken is de naam van de bijenstand. Minimaal vereiste velden zijn aangegeven met een *.

Instellingen stand

Onder het hoofdstuk 'Algemeen' vind je 'Bijenkast instellingen'. Hier kun je je invoeren hoe de bijenkasten opgebouwd zijn. Op dit scherm kun je één configuratie kiezen. Nadat je dit bewaard hebt, kan je dit verfijnen of verbeteren per kast.

Kasten stand