Hieronder zie je een schermafdruk van een voorbeeld van een gewichtsgrafiek. In de ochtend vlogen bijen uit (gewichtsafname) en kort daarop neemt het gewicht weer toe (nectar, water, stuifmeel en bijen die terugkomen), daarna is een tweede dip waarbij aan het eind van de dag het gewicht ongeveer op het oorspronkelijke gewicht is. Als het weer goed is, maar dit patroon is afwijkend, dan is er mogelijk iets mis. Naast gewicht zijn er vele sensoren die op afstand een beeld kunnen geven van de gezondheid en ontwikkeling van het volk: geluid, luchtvochtigheid, temperatuur, beweging, etc. Zie meer informatie in deze presentatie. Stichting BEEP ontwikkeld een open source, betaalbaar meetsysteem. Houd de BEEP Facebook berichten en BEEP emails in de gaten voor updates hierover. Indien je al een meetsysteem gebruikt wordt welke de beschikking heeft over een API (application programming interface) dan kunnen deze gegevens in de app ingelezen worden. Neem in dat geval contact met ons op.

Sensordata voorbeeld