Als alternatief voor het installeren van een eigen lora gateway, kan de BEEP base in Nederland worden verbonden met het lora netwerk van KPN Things. Je kunt de KPN verbinding geheel door ons laten regelen (kijk daarvoor in onze webshop naar het jaarlijkse KPN abonnement), maar je kunt de KPN verbinding ook kostenloos zelf configureren: op deze pagina staat beschreven hoe dat moet.

Voor een KPN Things verbinding in eigen beheer geldt een limiet van maximaal 3 bases; wil je meer dan 3 bases via KPN verbinden? Neem dan contact met ons op.

Stap 1: Maak een account aan op het KPN Things Portal https://portal.kpnthings.com en log hier in.

Stap 2: Klik op "Add a new device" en kies voor het type "Own Lora device - programmable"

Stap 3: Kies een naam voor het nieuwe device en klik op Next.

In dit scherm zie je nu de DevEUI, AppEUI en AppKey van het nieuw aangemaakte device. Open de BEEP Base App op je telefoon en maak verbinding met je BEEP base. Ga in de app naar het Lora-menu en kies "Manual Configuration". Hier voer je de DevEUI, AppEUI en AppKey in. Let op: de AppKey moet in hoofdletters worden ingevoerd in de BEEP Base App. Heb je de drie velden correct ingevuld? Klik in de app nu op "Set Credentials" en klik in de browser op "Finish".

Vervolgens wijzigt de lora-status in de app na enkele momenten naar "Enabled and Connected". Blijft de lora-status op "Disconnected" staan? Controleer dan of je de DevEUI, AppEUI en AppKey correct hebt ingevuld.

Stap 4: Koppel het nieuwe device in het KPN Things Portal aan de BEEP database met een "Flow". Klik op "Flows" in de linker zij-balk, kies een naam, en klik op "Create Flow".

Stap 5: klik nogmaals op "Flows" en selecteer de nieuw aangemaakte "Flow". Klik op "Destinations" en maak een "Destination" aan van het type "HTTPS Endpoint" met URL "https://api.beep.nl/api/sensors" zoals hieronder aangegeven, en klik op "Add HTTPS Endpoint".

Stap 6: Ga terug naar de "Flows" pagina en klik nu op "Data Processing". Activeer hier de beide opties "Raw LoRa payload" zoals hieronder getoond:

Stap 7: Je bent nu klaar met het instellen van de verbinding. Check of jouw BEEP base data verstuurt naar het KPN Things netwerk door op de "Devices" pagina naar de "LoRa data history" te kijken. Is de verbinding correct ingesteld, dan zie je hier de verstuurde lora-berichten met bijbehorende signaalsterkte:

Kijk tenslotte op https://app.beep.nl of daar de meetgegevens van jouw BEEP base worden weergegeven.

Zie je wel lora-berichten op KPN Things Portal, maar geen meetgegevens op app.beep.nl? Dan is de "Flow" niet goed ingesteld: herhaal stap 4 t/m 6.

Zie je helemaal geen lora-berichten op de KPN Things Portal? Herhaal dan stap 3 en controleer of de gegevens goed zijn ingesteld via de BEEP Base App op je telefoon.

Voor vragen kun je contact opnemen met info@beep.nl of een ticket aanmaken in onze helpdesk.