Zet je BEEP base in elkaar zoals beschreven in Installeer je BEEP base - (1) zet de BEEP base in elkaar.

Voor de kalibratie heb je een bekend gewicht nodig. Hoe hoger het gewicht, hoe accurater de kalibratie. Wij raden een gewicht van ten minste 20 kilo aan. Je kan bijvoorbeeld een aantal Apifonda pakken (bijensuiker) à 12,5 kilo gebruiken of je eigen lichaamsgewicht. Neem dan een personenweegschaal mee. Als je zelf op de BEEP base gaat staan neem dan een sterke (houten) plank mee van ± 50cmx50cm om op de BEEP base te plaatsen voor je erop gaat staan.

Voor de kalibratie heb je de BEEP base app nodig. Deze app neemt je (in het Engels) mee door het installatieproces. Open de app en volg de stappen die hieronder staan beschreven. Via Bluetooth maakt je telefoon verbinding met de BEEP base.

Login: Gebruik hier hetzelfde email adres waarmee je de BEEP app gebruikt. In het eerste scherm zie je een overzicht van de door jou geïnstalleerde BEEP bases. Je kunt vanaf hier het volgende doen:

• Klik voor account instellingen op 'Settings' in de rechter bovenhoek. Hier kan je ook uitloggen als je bijvoorbeeld voor meerdere accounts een BEEP base wil installeren.
  • Om een nieuwe BEEP base te configureren, klik op 'Configure a BEEP base'
  • Om de instellingen per BEEP base te bekijken, klik je op betreffende BEEP base in de lijst

Configureer een nieuwe BEEP base

Zet de BEEP base in elkaar: Zet de BEEP base in elkaar zoals kort wordt uitgelegd in de app. Klik op 'Next'.

Wakker maken: Activeer de Bluetooth connectie van je BEEP base door de magneet tegen het bakje aan te houden zoals weergegeven op de afbeelding. De Bluetooth is geactiveerd als je twee korte piepjes hoort. Je kan ook de beep base schuin houden tot je een lange piep hoort, de BEEP base is nu uit. Plaats de BEEP base weer horizontaal en de vier korte piepjes geven aan dat hij aan staat.

Verbinden: Verbind de BEEP base die je wil kalibreren. De naam van de BEEP base wordt oranje en de BEEP base piept, klik dan op 'Next'.

Note: als je meerdere BEEP bases hebt controleer dan of je de juiste BEEP base onder de juiste bijenkast zet, zodat je de correcte metingen binnenkrijgt.

Registreren: Registreer de BEEP base met je BEEP account. Dit is ook een beveiliging voor de BEEP base. Zolang je hem niet hebt verwijderd uit je BEEP app kan de BEEP base niet geregistreerd worden op een ander account.

Note: de naam in het registratiescherm komt overeen met de LoRa code van de BEEP base. Als je de BEEP base wil verbinden met je eigen LoRa apparaat is het handig om deze naam te behouden, of tenminste de vier laatste cijfers op het einde over te nemen.

Kalibratie: Hier kan je de instellingen van de sensoren kalibreren. Klik op de sensor die je wil instellen.

Temperatuur: Als je meerdere temperatuursensoren hebt kan je ze elk een andere naam geven en aangeven of de sensor binnen of buiten de kast komt. Klik op 'Finish' om terug te gaan naar het kalibratie menu.

Gewicht: Om de gewichtssensor in te stellen gebruik je een tare gewicht of nul waarde. Zorg dat er niks op de BEEP base geplaatst is en klik op 'Tare'.

Ga op de meegebrachte weegschaal staan en bepaal het gewicht. Ga dan op de BEEP base staan, voer het gewicht in kilo's in en klik op de kalibratie knop.

Je hebt de BEEP base gewichtssensor nu gekalibreerd. Als je het opnieuw wil doen krijg je een melding dat de BEEP base al gekalibreerd is. Klik 'I'm sure' als je door wil gaan met de kalibratie.

Geluid: De microfoon instellingen staan al goed ingesteld. Je hoeft hier niks aan te passen.

LoRa: Klik op 'Next' in het kalibratie menu om door te gaan naar de LoRa instellingen.

Klik op 'Automatic configuration' om LoRa in te stellen. Als je connectie hebt zie je 'Successfully connected' staan in het scherm. Klik op 'Next'.

Heb je geen LoRa connectie, dan betekent dat dat je buiten het bereik van het TTN netwerk bent. Je kan een LoRa gateway kopen en installeren of de metingen van de BEEP base op een later tijdstip direct ophalen met je telefoon (we zijn deze functie aan het ontwikkelen). Klik op 'Try again' om het nogmaals te proberen of op 'Skip' om de LoRa configuratie over te slaan.

Note: als je geen LoRa dekking hebt kan je de BEEP base nog steeds gebruiken om metingen te doen. De BEEP base slaat de informatie intern op en deze kan dan later direct opgehaald worden met je telefoon. We verwachten dat dit voor augustus mogelijk is in de BEEP app.

Energie: Stel in hoe vaak je wil dat de BEEP base metingen doet. Je kan de verwachte levensduur van de batterij zien voor elk meet interval.

Note: kies het interval waarvan je de metingen wil ontvangen, ook als je geen LoRa dekking hebt.

Gefeliciteerd: Je hebt je BEEP base geconfigureerd!

Hoofd menu: In het hoofdmenu vind je de instellingen van je BEEP base(s). Klik op de BEEP base in het eerste scherm, dan op 'Connect to device' om de instellingen van de BEEP base te zien.

Alle instellingen heb je tijdens het installatieproces voorbij zien komen, behalve 'Tilt'. In deze instelling kan je de tilt sensor aan of uit zetten. Als de tilt sensor uitstaat gaat de BEEP base niet automatisch uit als je hem op zijn kant zet.

Volgende stap: Installeer je BEEP base - (3) plaats je BEEP base