Je kunt de sensor data van je eigen meetsysteem toevoegen aan de BEEP app.

Om dat te doen heb je kennis nodig van programmeren en moet je een HTTP REST POST call naar de API kunnen doen. Je kunt dit testen in een tool als bijvoorbeeld Postman.

API

De beschrijving van de API is hier te vinden:

https://api.beep.nl/docs/#apisensors-post

Een JSON file van alle mogelijke toegestane meetwaarden die je kunt POSTen is hier te vinden:

https://api.beep.nl/api/sensors/measurement_types?locale=nl

Het PDF document in de bijlage bevat alle informatie in een eenvoudige printbare A4 versie. Heb je nog verdere vragen, stuur een e-mail naar support@beep.nl om een account op onze Slack community te krijgen en gebruik het #api kanaal.

Thingspeak

Als je de Thingspeak app wilt gebruiken om je data naar BEEP te sturen:

1. Maak eerst via de BEEP app een device aan

2. Kopieer de Device key (code) naar de URL https://api.beep.nl/api/sensors?key= (achter ?key=)

3.Zet 'Content Type' op application/json

4. Zorg dat je de Body in JSON formaat maakt