In deze handleiding wordt in 7 stappen uitgelegd hoe u de bRemote bBar toe kunt voegen in de BEEP App.

Benodigheden:

• bRemote bBar met id xxxxxxxxxxxxxxxx-bBar-xxx

• Toegang tot internet en een geregistreerd BEEP account om in te loggen in de BEEP app.

Stappen:

1. Open een browser en surf naar https://app.beep.nl/

2. Meld u aan met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord

1. Klik op het menu item Meetsystemen aan de linkerkant:

1. Klik op het tandwiel aan de rechter bovenkant en klik vervolgens op “+ Maak een nieuw meetsysteem”

2. Vul daarna uw gegevens in van de bBar:

1. Naam: deze is vrij te kiezen

2. Sensor code: dit is een uniek id voor de bBar en is meegeleverd door bRemote (xxxxxxxxxxxxxxxx-bBar-xxx)

3. Type: bBar

4. Kast: selecteer een kast die al eerder door u zelf is aangemaakt

3. Klik op Opslaan

4. Ga naar uw desbetreffende bijenkast en klik op het symbool

Als u uw bBar net heeft aangezet kan het enige tijd duren, ca. 30 min, voordat de data zichtbaar is.

Uw bBar aanzetten:

De bBar kan aan- en uitgezet worden middels de knop op het batterijpakket.

Na aanzetten knippert er een groen lampje om aan te geven dat er een verbinding wordt opgezet.

Na een korte tijd (10 tot 30 seconden) geeft het lampje aan of het maken van de verbinding gelukt is:

1. Constant groen: als de bBar succesvol verbonden is brandt het lampje voor 5 seconden continu groen en gaat vervolgens uit om energie te sparen.

2. Constant rood: als de bBar tijdelijk geen verbinding kan maken brandt het lampje voor 5 seconden continu rood en gaat vervolgens uit om energie te sparen.

1. Mocht dit gebeuren, probeer het dan nogmaals door de bBar uit en aan te zetten om zo opnieuw verbinding te maken.

2. Mocht de bBar herhaaldelijk rood blijven branden, na meermaals uit- en inschakelen, dan betekent dit dat de bBar buiten het bereik van het LoRa netwerk is.

Wat kan ik doen als mijn bBar buiten het bereik van het LoRa netwerk is?

Standaard wordt er gebruik gemaakt van het gratis “The Things Network". Dekking kan gecontroleerd worden via www.ttnmapper.org. U kunt er voor kiezen om zelf een extra gateway te plaatsen om zo het bereik van het netwerk te vergroten. Neem in dat geval contact met ons op om mee te denken voor een oplossing.

Als tweede mogelijkheid kunt u ook overstappen naar het betaald netwerk van KPN. (https://www.kpn.com/zakelijk/internet-of-things/lora-netwerk.htm).

Mocht u hier vragen over hebben neem dan contact met ons op via info@bremote.nl