Suorita Beep alustan kalibrointi mehiläistarhalla. Ota mukaasi seuraavat tarvikkeet:

BEEP alusta, kokonaan koottuna laatikossa

• Poista muovikytkin BEEP-alustan piirilevykotelosta, jotta paristot voivat muodostaa yhteyden.

Kalibrointipaino (ja henkilövaaka tuntemattoman painon mittaamiseen)

• Tarvitset kiinteän kalibrointipainon, mitä suurempi paino, sitä tarkempi kalibrointi. On suositeltavaa käyttää vähintään 20 kilon painoa. Voit käyttää esimerkiksi Apifonda pakkauksia (kiinteä sokeritaikina) 12,5 kilogramman laatikoissa. Tarkista paino henkilövaa’alla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää suurta ämpäriä, joka on täynnä vettä tai omaa painoasi.
  • Jos astut BEEP-alustalle, sinun on asetettava vahva (puinen) lauta ± 50cmx50cm BEEP-alustan päälle ennen kuin seisot sen päällä.

Matkapuhelin / tabletti BEEP-alustan omalla sovelluksella

• Avaa sovellus ja noudata ohjeita. Sovellus löytää BEEP-tukiasemat puhelimesi Bluetoothin kautta, joten varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä.

Seuraa kalibrointiprosessia Androidin BEEP-alusta sovelluksessa

1. Kirjaudu sisään BEEP-tiliisi ja muodosta yhteys BEEP-tukiasemaan
Sisäänkirjautumistietosi ovat samat kuin tilisi (app.beep.nl: ssä luomasi kirjautumistiedot).

Varmista, että BEEP-jalusta on vaakasuorassa, virrankatkaisin on poistettu ja paristot asennettu. Aktivoi BEEP-tuki pitämällä painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan. Kuulet kolme äänimerkkiä, jotka korostavat ääntä, ja sitten neljä piippausta. BEEP-tukiasema on aktivoitu ja voi muodostaa yhteyden Android-puhelimeen Bluetoothin kautta.

Yhdistä BEEP-tukiasema ja sovellus Bluetoothin kautta. PIN-koodi on 123456. Kuulet "piip-piip", kun yhteys on muodostettu.

2. Painon kalibrointi

• Näet yleisen valikon, jossa sinulla on useita toimintoja. Aloita painokalibrointi napsauttamalla ‘Scale’.
  • Napsauta ‘Calibrate’ aloittaaksesi kalibrointiprosessin (huomaa: paino voi vaihdella, sillä ei ole merkitystä).
  • Älä aseta mitään BEEP-alustalle ja pidä ‘Confirm’ painettuna jotta paino nollautuu.
  • Aseta kalibrointipaino BEEP-alustalle. Täytä painon määrä kilogrammoina ja pidä ‘confirm’ painettuna BEEP alusta painon  kalibroimiseksi.
  • Yleiskatsauksessa näkyvän painon pitäisi nyt olla sama kuin asettavasi kalibrointipaino.

3. Lämpötila-anturin asetukset

Napsauta lämpötila-anturin kuvaketta muuttaaksesi asetuksia. Nimeä lämpötila-anturit (esim. sen mukaan missä laatikossa ne sijaitsevat, jos sinulla on useita) ja käännä liukusäädin ‘on’ asentoon, kun anturi asetetaan pesän sisään. Saat lisätietoja lämpötila-anturin sijoittamisesta napsauttamalla tätä.

4. Mikrofonin asetukset

Napsauta MIC-kuvaketta valitaksesi mikrofoni lähteesi. Valitse mikrofoni (vakiotoimitus BEEP-alustalla on IN3L-mikrofoni). Lisätietoja mikrofonin sijoittamisesta saat napsauttamalla tätä.

5. LoRa-yhteys

Suomessa LoRa yhteys täytyy määrittää manuaalisesti. Tästä löydät ohjeet LoRa verkon manuaaliseen määrittämiseen. Napsauta BEEP-alustan nimeä nähdäksesi, onko se yhteydessä LoRa verkkoon kohdassa ‘LoRa Status’. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja LoRa-kattavuudesta mehiläistarhallasi ja siitä, mitä voit tehdä kuuluvuuden parantamiseksi.

Seuraava askel

BEEP-alustan asentaminen v3.3 - (3) alustan asennus pesän alle