Om zeker te weten dat je je BEEP base kan aansluiten op het LoRa netwerk heb je een LoRa gateway nodig die LoRaWAN ondersteunt.

De huidige BEEP base kan alleen in Europa verbinding maken met LoRa. In Europa wordt namelijk gebruik gemaakt van de 868 Mhz band, deze band is vrij van licentie en mag dus vrij gebruikt worden. In andere landen wordt op een andere bandbreedte informatie verzonden.

Bij de aanschaf van een gateway is handig om de volgende punten in overweging te nemen:

Internet verbinding

Wifi connectie

Stroom: 230V of USB type C 1A

Bevestiging van de gateway op een zo hoog mogelijk punt bij voorkeur buitenshuis

• Wat voor internetverbinding is er?

• Bedraad

• WiFi

• 3/4G

• Wat voor stroomvoorziening is er?

• 220v

• Zonnepaneel

• Accu

• Waar komt de gateway te hangen?

• Binnen

• Buiten

• Is de gateway geschikt zijn om buiten te hangen (IP44)

• Wat moet het bereik zijn?

• Een binnen gateway heeft meestal een kleiner bereik dan een buiten gateway.

Eisen aan LoRa gateway:

• LoraWAN ondersteuning

• 868 Mhz voor Europa

The Things network heeft een lijst met geschikte gateways gepubliceerd met gateways die werken op het TTN netwerk. Uit deze lijst hebben wij een selectie gemaakt. Dit zijn dus niet alle opties en we hebben ze niet op volgorde van ‘best’ naar ‘minst goed’ gezet omdat het per situatie afhankelijk is welke keuze de beste is. Klik hier voor meer informatie over de gateways van TTN.

Mocht je zelf een gateway aan deze lijst toe willen voegen, laat het ons dan weten.

Gateways compatibel met de BEEP base

Naam

Geschikt
voor buiten

Connectie

Meer info

Ready to use

Compatibel

Prijs

The Things Indoor Gateway

Nee (zelf zorgen voor waterdichte behuizing)

Wifi

Link

Ja

Ja

€ 86,52

The Things Outdoor Gateway

Ja

4G, POE

Link

Ja

Ja

€ 519,77

RAK2245 Pi Hat

Nee (zelf zorgen voor waterdichte behuizing)

4G*,UTP, Wifi **

Link

Nee**

Ja

€ 120,-

Dragino LG308 LoRaWAN Gateway

Nee (zelf zorgen voor waterdichte behuizing)

4G*,UTP, Wifi

Link

Ja

Ja

€ 159,95

LPS8 Indoor LoRaWAN Gateway

Nee (zelf zorgen voor waterdichte behuizing)

UTP, Wifi

Link

Ja

Ja

€ 98,-

Dragino DLOS8

Ja
4G***, Wifi, LAN
Link

Ja

Ja

€ 362,94

Aangeraden door andere BEEP gebruikers

Mikrotik wAP LoRa8

Ja, geschikt voor weersomstandigheden buiten, draadloos access point
Wifi, POE
Link

Ja

Ja

€ 152,-

Dragino DLOS8

Ja
4G***, Wifi, LAN
Link
JaJa € 362,94

*        Een extra 4G dongle/insteekkaart is vereist.
**       Extra hardware is vereist om dit apparaat aan te kunnen gebruiken

***     Optie

Gateways NIET compatibel met de BEEP base

Naam

Geschikt
voor buiten

Connectie

Meer info

Ready to use

Te gebruiken met BEEP base

Prijs

Dragino LG01-P/LG01-S/OLG01

Nee

4G*,UTP, Wifi

Link

Ja

Nee

Dragino Outdoor Dual Channel LoRa gateway

Ja

UTP, Wifi

Link

Ja

Nee

*   Een extra 4G dongle/insteekkaart is vereist.