Om zeker te weten dat je je BEEP base kan aansluiten op het LoRa netwerk heb je een LoRa gateway nodig dat LoRaWAN ondersteunt.

De huidige BEEP base kan alleen in Europa verbinding maken met LoRa. In Europa wordt namelijk gebruik gemaakt van de 868 Mhz band, deze band is vrij van licentie en mag dus vrij gebruikt worden. In andere landen wordt op een andere bandbreedte informatie verzonden.

Bij de aanschaf van een gateway is handig om de volgende punten in overweging te nemen:

• Wat voor internetverbinding is er?

• Bedraad

• WiFi

• 3/4G

• Wat voor stroomvoorziening is er?

• 220v

• Zonnepaneel

• Accu

• Waar komt de gateway te hangen?

• Binnen

• Buiten

• Is de gateway geschikt zijn om buiten te hangen (IP44)

• Wat moet het bereik zijn?

• Een binnen gateway heeft meestal een kleiner bereik dan een buiten gateway.

Eisen aan LoRa gateway:

• LoraWAN ondersteuning

• 868 Mhz voor Europa

The Things network heeft een lijst met geschikte gateways gepubliceerd met gateways die werken op het TTN netwerk. Uit deze lijst hebben wij een selectie gemaakt. Dit zijn dus niet alle opties en we hebben ze niet op volgorde van ‘best’ naar ‘minst goed’ gezet omdat het per situatie afhankelijk is welke keuze de beste is. Klik hier voor meer informatie over de gateways van TTN.

Mocht je zelf een gateway aan deze lijst toe willen voegen, laat het ons dan weten.

Gateways te gebruiken met de BEEP base

Naam

Geschikt
voor buiten

Connectie

Link

Ready to use

Te gebruiken met BEEP base

Prijs

The Things Indoor Gateway

Nee

Wifi

Link

Ja

Ja

€ 86,52

The Things Outdoor Gateway

Ja

4G, POE

Link

Ja

Ja

€ 519,77

The Things Gateway

Ja (Alleen met externe antenne)

4G*,UTP, Wifi

Link

Ja

Ja

€ 354,89

RAK2245 Pi Hat

Nee (wel na aanpassing)

4G*,UTP, Wifi **

Link

Nee**

Ja

€ 120,-

Dragino LG308 LoRaWAN Gateway

Nee

4G*,UTP, Wifi

Link

Ja

Ja

€ 159,95

LPS8 Indoor LoRaWAN Gateway

Nee

UTP, Wifi

Link

Ja

Ja

€ 98,-

*   Een extra 4G dongle/insteekkaart is vereist.
** Extra hardware is vereist om dit apparaat aan te kunnen gebruiken

Gateways NIET te gebruiken met de BEEP base

Naam

Geschikt
voor buiten

Connectie

Link

Ready to use

Te gebruiken met BEEP base

Prijs

Dragino LG01-P/LG01-S/OLG01

Nee

4G*,UTP, Wifi

Link

Ja

Nee

Dragino Outdoor Dual Channel LoRa gateway

Ja

UTP, Wifi

Link

Ja

Nee

*   Een extra 4G dongle/insteekkaart is vereist.