TABLE OF CONTENTS

BEEP base PCBv3.0

Je kunt extra sensoren toevoegen aan de PCB of de BEEP base. Je vindt het pdf-bestand met de PCB verbindingen, zoals hieronder getoond, in de bijlage.

Het systeem ondersteunt maximaal vijf temperatuursensoren (type DS18b20), één microfoon en één I2C BME280 temperatuur- / vochtigheidssensor met de standaard firmware. De PCB heeft een extra microfooningang en een I2C aansluitpunt waar je een tweede microfoon op kunt aansluiten, of meerdere I2C sensoren kunt toevoegen. Je kan de hierboven beschreven extra sensoren toevoegen en configureren via de Android 'BEEP base' app of de iOS 'BEEP base' app.

Temperatuursensoren toevoegen

Je kunt maximaal vijf temperatuursensoren toevoegen aan de BEEP base of BEEP PCB. Er zijn twee manieren om een extra temperatuursensor aan te sluiten op de BEEP base:

1. Sluit extra kabel (s) aan op de bestaande kabel van de al gemonteerde temperatuursensor

1. Verwijder de batterijen
  2. Knip de draad van de temperatuursensor in tweeën op een plek waar je wilt
    1. Het is makkelijk als je een verbinding kunt maken op een droge plek, bijvoorbeeld bovenin je korf
  3. Strip een deel van 1,5 cm van de buitenmantel
  4. Strip een 0,5 cm van de 3 binnenmantels, je ziet nu kaal koper
  5. Verbind de draden per kleur met elkaar (zie schema). U kunt een van de onderstaande opties gebruiken:
    1. Kroonsteentje
      1. Gebruik wat waterdichte tape om het kroonsteentje af te dichten
    2. Solderen
      1. We hebben loodvrij soldeer in alle componenten gebruikt, het is aan te raden dat ook te gebruiken
      2. Het beste is om elk soldeer in een krimpkous te doen en een krimpkous om alle 3 de draden en de buitenmantel te plaatsen

2. Sluit de temperatuursensor aan op de PCB

1. Boor een gat met een diameter van 7 mm naast het bestaande gat van de temperatuursensor in de onderkant van de BEEP base
  2. Maak het gat waterdicht met een rubberen doorvoertule van 5 mm (LA5)
  3. Steek de kabel door het gat
  4. Sluit de sensor aan op de bestaande temperatuursensor op de PCB (zie bijlage voor meer informatie over de PCB en de aansluitpunten)

Luchtvochtigheid

Voor de temperatuur/luchtvochtigheidsmetingen kun je een Bosch BME280 sensor aansluiten. Deze zit niet standaard bij de BEEP base.

Configuratie in de BEEP base app

Configureer je nieuwe sensoren in de BEEP base app om ze zichtbaar te maken in de BEEP app. Als de metingen niet zichtbaar worden in de BEEP app, log dan uit en weer in in de BEEP base app en doorloop de stappen opnieuw. De gegevens zouden nu zichtbaar moeten zijn.

BEEP base PCB v2.0

Wanneer je je eigen (I2C) sensoren wilt toevoegen, kun je voor elke sensor de benodigde code in de firmware schrijven en deze aangepaste firmware via Bluetooth uploaden naar de BEEP base.