U kunt extra sensoren toevoegen aan de printplaat of de BEEP-basis. U kunt het pdf-bestand met de PCB-aansluitingen downloaden zoals hieronder weergegeven. Het systeem ondersteunt maximaal vijf temperatuursensoren (type DS18b20),  één microfoon en één I2C BME280 temperatuur- / vochtigheidssensor met de standaardfirmware. De print heeft een extra microfooningang en een I2C aansluitpunt waar je een tweede microfoon op kunt aansluiten, of meerdere I2C sensoren kunt toevoegen. U kunt de hierboven beschreven extra sensoren toevoegen en ze  configureren met de Android BEEP-basisapp of de iOS BEEP-basisapp .

Instructies om sensoren toe te voegen

U kunt maximaal vijf temperatuursensoren toevoegen aan de BEEP-basis of BEEP-printplaat. Er zijn twee manieren om een extra temperatuursensor aan te sluiten, zoals hieronder beschreven. Ook vind je instructies voor het aansluiten van de luchtvochtigheidssensor.

Voeg temperatuursensor (1) toe - sluit extra kabel (s) aan op de bestaande temperatuursensorkabel

• Verwijder de batterijen
  • Knip de draad van de temperatuursensor doormidden op een plek waar je wilt
    • Het is aan te raden om een aansluiting op een droge plaats te maken, bijvoorbeeld bovenin uw nestkast
  • Strip een deel van 1,5 cm van de buitenmantel
  • Strip een 0,5 cm van de 3 binnenmantels, je ziet nu kaal koper
  • Verbind de aders per kleur met elkaar ( (Zwart / groen GND, Geel = D0, Rood = 3.3v). ). U kunt een van de onderstaande opties gebruiken:
    • Geplaveide
      • Gebruik wat waterdichte tape om de Cobblestone af te dichten
    • Solderen
      • We hebben loodvrij soldeer gebruikt in alle componenten, het is aan te raden om dat ook te gebruiken
      • Het is het beste om elk soldeer in een krimpkous te doen en een krimpkous om alle 3 de draden en de buitenmantel.

Voeg temperatuursensor (2) toe - sluit temperatuursensor aan op de printplaat

• Boor een gat met een diameter van 7 mm naast het bestaande gat voor de temperatuursensor in de bodem van de BEEP-basis
  • Maak het gat waterdicht met een rubberen doorvoertule van 5 mm (LA5)
  • Steek de kabel door het gat
  • Sluit de sensor aan op de bestaande temperatuursensor op de printplaat (zie bijlage voor meer informatie over de printplaat en zijn aansluitpunten)
Sluit de LoRa-antenne aan

Sluit de antenne IPX-connector aan op de (ANT2) IPX-aansluiting aan de onderkant van de print (zie afbeelding rechts. De LoRa-antenne is de kleine zwarte enkele draad).

Sluit de weegcel aan

Open 5 schroeven van de weegcel-schroefklem (GND, A +, A-, GND, AVdd) aan de bovenzijde van de print door ze 6x tegen de klok in te draaien.

Steek de uiteinden van de weegceldraden in de schroefklem.

• GND = Geel (in krimpfolie gewikkelde afgeschermde kabel)

• A + = Groen

• A- = wit

• GND = zwart

• AVdd = Rood

Draai de schroeven van de terminal vast totdat de draden vastzitten.

Voeg vochtigheidssensor toe

Je kunt een extra Bosch BME280 temperatuur / luchtvochtigheidssensor aansluiten om temperatuur en luchtvochtigheid binnen of buiten de korf te meten. De vochtigheidssensor is niet inbegrepen bij de standaard BEEP-basis.

De Bosch BME280 sensor is de paarse chip aan de linkerkant van de print. Je moet vier kabels aan de vier aansluitpunten in de sensor solderen (zie PCB overzicht hierboven) en de andere kant van de kabel op de print aansluiten, zoals aangegeven in de afbeelding.

De metingen zijn het meest betrouwbaar wanneer de kabel tot een meter lang is. U kunt de sensor ter bescherming in een koninginkooi plaatsen en in de bijenkorf plaatsen. In de BEEP app zie je de gegevens onder 'Metingen'.

Configuratie in de BEEP-basisapp

Configureer de extra sensoren in de BEEP-basisapp voor Android of de BEEP-basisapp voor iOS om ze zichtbaar te maken in de BEEP-app. Als uw metingen niet zichtbaar zijn in de BEEP-app, log dan uit bij de BEEP-basisapp. Log opnieuw in en volg de stappen. De metingen zouden nu zichtbaar moeten zijn in de BEEP-app.

Opmerking: Als u uw eigen (I2C) sensoren wilt toevoegen, kunt u  de vereiste code in de firmware  voor elke sensor schrijven en deze gewijzigde firmware via Bluetooth uploaden naar de BEEP-basis.