De BEEP base maakt automatisch verbinding met LoRa nadat je de BEEP base geconfigureerd hebt. Voor de configuratie gebruik je de Android of de iOS BEEP base app. Hier kun je ook controleren of je verbinding hebt met LoRa door in het menu naar 'LoRa' te gaan.

De BEEP bases zijn zo ingesteld dat ze verbinding maken met de dichtstbijzijnde LoRa gateway. Zo kunnen ze direct beginnen met data versturen. Omdat de BEEP base per interval meet, kan het 15 minuten (afhankelijk van je interval) duren voor de data zichtbaar is in de BEEP app.

Het kan zijn dat er geen LoRa gateway in de omgeving van je bijenstal staat. Je kan ervoor kiezen om een eigen LoRa gateway te installeren, zie 'Welke LoRa gateways zijn geschikt voor de BEEP base?' of gebruik te maken van het commerciƫle netwerk van KPN 'KPN LoRa abonnement'.