De BEEP base verstuurt de meetgegevens via het LoRa netwerk naar je BEEP app. Als er bij jouw bijenstal geen LoRa dekking beschikbaar is op het gratis netwerk van The Things Network, kun je zelf een gateway plaatsen. Een alternatief is om gebruik te maken van het landelijk dekkende (maar betaalde) LoRa netwerk van KPN. Om hier gebruik van te maken heb je een abonnement nodig. Dit abonnement is via BEEP beschikbaar. In deze mail staat verdere informatie over het abonnement:

• De kosten voor 1 jaar KPN LoRa via BEEP zijn €50,- per BEEP base *. Dit bedrag is inclusief BTW.
  • Aansluiting geldt een jaar vanaf moment van betaling. De aansluiting stopt na een jaar tenzij je deze verlengt via de support desk.
  • Je krijgt de LoRa codes per e-mail toegestuurd na betaling. Met deze codes kan je het LoRa netwerk handmatig instellen.
  • De dekking van het KPN LoRa netwerk is bijna in heel Nederland goed. Het BEEP team heeft al meerdere BEEP bases verspreid door Nederland op dit netwerk draaien en dit werkt goed. De onderstaande kaart geeft de dekking van het KPN netwerk weer. Klik hier om de dekking te controleren op postcode of plaats (de kaart staan onderaan de pagina, dus even naar beneden scrollen).

Wil je een LoRa KPN abonnement afsluiten, klik dan hier om een bericht te sturen met de volgende informatie:

• Aantal BEEP bases waar je een abonnement voor wilt afsluiten
  • Naam + factuuradres
  • Emailadres waar de factuur naar gestuurd kan worden
  • Na betaling van de factuur ontvang je de KPN LoRa codes (keys) en een instructie voor de instellingen in de BEEP base app waaronder een firmware update.

* BEEP rekent €50,- per jaar per BEEP base / KPN LoRa verbinding. Dit bedrag is inclusief administratie kosten. Je kan ook zelf een abonnement afsluiten bij de partij de voor KPN de LoRa keys administreert, SIMpoint. Bij meer dan 3 LoRa keys, dus bij meer dan drie BEEP bases, is deze optie voordeliger dan bij BEEP. In alle gevallen is een firmware update op de BEEP base nodig om KPN LoRa te gebruiken.