De BEEP base verzendt data via LoRa. Dit kan via het TTN (The Things Network) en via KPN Nederland. Om gebruik te maken van het KPN netwerk heb je minimaal de BEEP base firmware versie 1.4.2 en de drie LoRa codes (keys) nodig. In KPN LoRa abonnement lees je hoe je die kan bestellen.

Om gebruik te maken van KPN update je de laatste firmware op je BEEP base en voer je de LoRa codes in in de BEEP base app. Volg onderstaande stappen voor respectievelijk iOS en Android:

Inhoudsopgave

LoRa netwerk instellen voor iOS

Stap 1: BEEP base firmware update (iOS)

• Open de BEEP base app
  • Zoek de BEEP base in de lijst op het startscherm en klik erop
  • Klik op 'Connect to device' *

• Klik op 'Firmware'
  • Klik op de laatste versie (niet een test versie)
  • Klik op 'Download and install'
  • Na de update herstart en beept de base

Stap 2: De KPN LoRa codes invoeren (iOS)

• Open de BEEP base app en verbind met de base via 'Configure a new BEEP base' *
  • Klik door naar het scherm met de LoRa gegevens en klik op 'Manual configuration'

• Kopieer de drie codes die je hebt ontvangen in de drie velden. Zorg dat je na elke invoer op 'Enter' drukt op je toetsenbord. Er worden dan spaties tussen de karakters gezet.
  • Klik op 'Save'. Er wordt aangeven of er direct verbinding is met het KPN LoRa netwerk. Let op dat er buiten beter bereik is dan binnenshuis.
  • De base krijgt een nieuwe naam (de laatste vier karakters van de eerste LoRa DEVEUI code), tenzij je de base zelf al een naam gegeven had.
  • Je kan nu in de BEEP app controlen of data binnenkomt. Het kan tot een uur duren tot de eerste data via KPN binnenkomt. **

LoRa netwerk instellen voor Android

Stap 1: BEEP base firmware update (Android)

Stap 2: De KPN LoRa codes invoeren (Android)

• Open de BEEP base app en verbind met de base door op de naam te klikken *
  • Klik op de BEEP base naam en klik op 'Advanced Options'
  • Kopieer de drie codes en plak ze in de drie velden: 'LoRa DEVEUI', 'LoRa APP EUI' en 'LoRa APPKEY'
  • Klik op 'Update LoRa' en bevestig dat je de LoRa credentials wil updaten. Er wordt aangegeven of het gelukt is.

• Klik 'terug en opnieuw op de BEEP base naam om te controleren of er verbinding is in het veld 'Lora Status'. Let op dat er buiten beter bereik is dan binnenshuis.
  • De base krijgt een nieuwe naam (de laatste vier karakters van de eerste LoRa DEVEUI code), tenzij je de base zelf al een naam gegeven had.
  • Je kan nu in de BEEP app controlen of data binnenkomt. Het kan tot een uur duren tot de eerste data via KPN binnenkomt. **

* Je kan de Bluetooth van de base activeren door de magneet (oranje pion) bij de microfoon aansluiting te houden. Als verbinden niet lukt: zorg ervoor dat er geen Bluetooth verbinding is met een andere app (bijvoorbeeld door Bluetooth settings > ontkoppel).

** Als je het gewicht al gecalibreerd had, dan hoef je dat niet nog een keer te doen.