Elke LoraWAN gateway die is verbonden met The Things Network moet uiterlijk vóór 1 december 2021 worden geupgrade naar v3 om te blijven functioneren. Dit betekent dat als de gateway niet is geupgrade vóór 1 december, het niet meer mogelijk is om een Beep base via deze gateway te verbinden met The Things Network!

Dit artikel linkt naar de upgrade methodes voor een aantal veelgebruikte gateways. Staat jouw gateway hier niet tussen? Kijk dan op de The Things website, of op de website van de gateway-fabrikant, of neem contact met ons op.

- TTIG (The Things Indoor Gateway)

Als je bovenstaande gateway in gebruik hebt (The Things Indoor Gateway), upgrade deze dan naar TTN v3 door de instructies te volgen voor "Claiming the gateway" op de TTN website: https://www.thethingsindustries.com/docs/gateways/thethingsindoorgateway/

(Na het claimen van de gateway is het noodzakelijk om de gateway ofwel handmatig opnieuw op te starten, of 24 uur te wachten totdat de gateway opnieuw verbinding met de configuratie server heeft gemaakt)

- TTKG (The Things "Kickstarter" Gateway)

Heb je een ouder type TTN Gateway (het type TTKG

hierboven afgebeeld), dan is het mogelijk om te upgraden naar TTN v3 met behulp van het volgende stappenplan:

• Maak een gateway in de TTNv3-console met een gateway-ID die langer is dan 4 tekens, maar niet langer dan 8 tekens.
  • Maak een API-sleutel voor deze gateway met het recht "Link as Gateway to a Gateway Server for traffic exchange, d.w.z. uplink schrijven en downlink lezen" toegekend.
  • Verwijder het voorpaneel van de gateway en houd de roze knop 5 seconden ingedrukt terwijl de gateway is ingeschakeld.
  • De gateway maakt nu een wifi-toegangspunt aan met een naam die begint met "Things-gateway", maak verbinding met dit toegangspunt met het wachtwoord "thethings"
  • Ga naar http://192.168.84.1/ en in het eerste veld voert u de Gateway-ID in. Als u een custom The Things Stack gebruikt, voeg dan de tenant-ID toe aan de gateway-ID in de vorm van [gatewayID]@[tenantID]. A
  • Kies nu het wifi-netwerk waarmee uw gateway verbinding zal maken en voer de bijbehorende wachtwoordzin in.
  • Klik op "Toon geavanceerde instellingen". Als u de standaard TTN-stack gebruikt, voert u "https://eu1.cloud.thethings.industries/" in en als u een aangepaste The Things Cloud-stack gebruikt, laat u dit adres voorafgaan door uw huurder-ID: "https://.eu1.cloud. thethings.industries/".
  • Voer de gateway API-sleutel in (inclusief het voorvoegsel "NNSXS.") en klik op "Activeren".
  • Uw gateway maakt nu verbinding met het opgegeven wifi-netwerk en activeert zichzelf op TTN v3. Houd de TTNv3-console in de gaten om te zien of de gateway verbinding maakt (dit kan enkele minuten duren).
  • Als de gateway niet wordt weergegeven als verbonden in de console, controleer dan de status-LED's op het voorpaneel:
    • Brandt de eerste LED en knippert de tweede LED? Dit geeft aan dat de gateway geen verbinding kan maken met een wifi-netwerk. Houd de roze knop nogmaals ingedrukt en zorg ervoor dat u de juiste inloggegevens voor het wifi-netwerk invoert.
    • Branden de eerste en de tweede LED en knippert de derde LED? Dit duidt op een probleem met de TTN-activeringsprocedure. Houd de roze knop nogmaals ingedrukt en voer uw gateway-ID opnieuw in (inclusief "@tenantID") en zorg ervoor dat uw accountserver en API-sleutel correct zijn.

- Wifx Lorix One gateway

Een Wifx Lorix One outdoor gateway kan worden geupgrade naar TTN v3 door te opnieuw te configureren via de web interface en te registeren in The Things Stack console, zoals hier omschreven:

https://www.thethingsindustries.com/docs/gateways/lorix-one/

Het is ook nodig om hierna de packet forwarding settings te updaten met de TTN v3 server adressen:

https://www.thethingsindustries.com/docs/gateways/lorix-one/lbs/

- Dragino LPS8 gateway

Een Dragino LSP8 gateway kan worden geupgrade naar TTN v3 door te opnieuw te configureren via diens web interface en te registereren in The Things Stack console, en vervolgens de packet forwarding settings in te stellenzoals hier omschreven:

https://www.thethingsindustries.com/docs/gateways/dragino-lps8/

- Mikrotik LR8 gateway

Een Mikrotik LR8 gateway kan worden geupgrade naar TTN v3 door deze aan te sluiten via de PoE-kabel en opnieuw te configureren via de web interface en vervolgens de gateway te registereren in The Things Stack console en de packet forwarding settings in te stellen. Een gedetailleerde omscrh

https://www.thethingsindustries.com/docs/gateways/mikrotikrouterboard/