Kalibreer je BEEP base bij de bijenstal. Neem het volgende mee:

BEEP base - deze zit al compleet in elkaar gezet in de doos

• Verwijder de plastic stroomonderbreker zodat de batterijen verbinding kunnen maken.

Gewicht (en personenweegschaal voor een onbekend of eigengewicht) voor kalibratie

• Je hebt een gegeven gewicht nodig om de kalibratie uit te voeren. Hoe hoger het gewicht, hoe nauwkeuriger de kalibratie. We raden aan om minstens 20 kg te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Apifonda dozen gebruiken, die bevatten 12,5 kg vaste bijensuiker. Controleer het gewicht met een personenweegschaal. Je kunt ook een emmer gevuld met water of je eigen lichaamsgewicht gebruiken.
  • Plaats een stevig (houten) bord van ± 50 cm x 50 cm op de BEEP base plaatsen om stabiel te staan.

Mobiele telefoon / tablet met de BEEP base app

Volg de volgende stappen om de BEEP base te kalibreren met de Android BEEP base app

1. Login met je BEEP account en maak verbinding met de BEEP base

Je inloggegevens zijn dezelfde als die van je BEEP account die je hier aan kan maken.

Zorg ervoor dat de BEEP base horizontaal staat, dat de stroomonderbreker is verwijderd en dat de batterijen zijn geplaatst. Activeer de BEEP base door het knopje drie seconden ingedrukt te houden. Je hoort drie pieptonen die in toon toenemen en vervolgens vier pieptonen. De BEEP base is geactiveerd en kan verbinding maken met de Android telefoon via Bluetooth.

Verbind de BEEP base en de app via Bluetooth. De pincode is 123456. Je hoort 'beep-beep' als je verbonden bent.

2. Gewichtkalibratie

• Je ziet het algemene menu waarin je meerdere functies hebt. Klik op de weegschaal om de gewichtkalibratie te starten.

• Klik op 'Calibrate' om het kalibratieproces te starten (let op: het gewicht kan fluctueren, dit maakt niet uit).

• Plaats niets op de BEEP base en houd ‘Confirm’ vast om het gewicht in te stellen op 0 kg.

• Plaats het ingestelde gewicht op de BEEP base. Vul het gewicht in kg in en houd ‘Confirm’ ingedrukt om de BEEP base te kalibreren.

• Het gewicht dat in het overzicht wordt weergegeven, moet nu hetzelfde zijn als het ingestelde gewicht.

3. Temperatuur sensor instellingen

Klik op het temperatuur icoon om de instellingen aan te passen. Je kunt je sensoren een naam geven (b.v. waar de sensor zich bevindt in de kast - meer info voor plaatsen van de temperatuur sensor vind je hier). Zet de slider 'aan' als de sensor zich in de kast bevindt.

4. Microfoon instellingen

Klik op het MIC icoon om je microfoon in te stellen. Selecteer de microfoon die verbonden is met de BEEP base (bij de BEEP base wordt standaard de IN3L microfoon geleverd). Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van de microfoon.

5. LoRa data verbinding

Klik op de naam van de BEEP base om te zien of er connectie is met LoRa. Dit kan je zien onder 'LoRa Status'. Klik hier voor meer informatie over LoRa dekking bij je bijenstand en wat je kan doen om dekking te krijgen.

Volgende stap

Installeer je BEEP base v3.3 - (3) plaats je BEEP base