[Let op: als je nog geen toegang hebt tot deze functie, stuur dan een e-mail naar support@beep.nl]

Het gebruik van een mobiel apparaat in de bijenstal kan een uitdaging zijn. De offline data-invoerfunctie stelt je in staat om je checklist uit te printen, die je met de hand kunt invullen tijdens je inspectie. Later kun je een foto maken van de ingevulde checklist en deze uploaden naar je BEEP-platform. De BEEP-app leest automatisch je handschrift en de vinkvakjes en digitaliseert de informatie in de juiste gegevenscategorieën. Dit artikel biedt een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van deze functie.

Nieuwe inspectie

• Open de BEEP-app.
  • Tik op het + icoon in het midden van de bovenste balk.
  • Selecteer 'Nieuwe inspectie'.

Papierinspectie

• Beweeg de muis over de knop 'Papier inspectie' rechtsboven voor meer informatie.
  • Selecteer 'Papier inspectie'.
  • Selecteer 'Digitale inspectie' om terug te keren naar de digitale checklist.

"Print de checklist en vul hem handmatig in. Upload later foto's van uw keuringsbladen via de knop 'Papieren keuring uploaden'. De foto's worden vervolgens automatisch geparseerd en kunnen worden geverifieerd en opgeslagen zoals bij een normale (digitale/online) inspectie."

Checklist afdrukken

• Selecteer de checklist die je wilt afdrukken. Een voorbeeld van de checklist verschijnt op je scherm.
  • Klik op 'PRINT'.

• Controleer je afdrukinstellingen en klik op 'OK' om de checklist af te drukken.
  • Je hebt nu een geprinte versie van je digitale checklist.

Vul je Geprinte Checklist in

• Neem de geprinte checklist mee naar je bijenstal en vul deze met de hand in tijdens je volgende inspectie.
  • Gebruik een aparte afdruk voor elke inspectie.

TIP: Gebruik hoofdletters om de nauwkeurigheid te verbeteren wanneer de tekens automatisch worden herkend en gedigitaliseerd in de volgende stappen.

Maak Foto's van de Ingevulde Checklist

• Nadat je de checklist hebt ingevuld, maak je foto's van elke pagina.

Belangrijk:

• Zorg ervoor dat alle vier de blokken in de hoeken van elke foto zichtbaar zijn. Mogelijk moet je de fotoverhouding aanpassen naar 4:3. Deze blokken zijn essentieel voor automatische gegevensverwerking en tekenherkenning.
  • Zorg voor voldoende licht; gebruik indien nodig de flitser van je camera.
  • Zorg ervoor dat de foto's scherp zijn.

Upload de Papier inspectie

• Ga terug naar de BEEP-app en tik op het icoon in het midden van het scherm.
  • Selecteer 'Nieuwe inspectie'.
  • Selecteer 'Upload papierinspectie'. Dit kan op je telefoon of een ander apparaat worden gedaan.

"Wanneer u een papieren inspectie heeft gedaan, kunt u hier foto's daarvan uploaden. Deze worden vervolgend automatisch uitgelezen en het resultaat kan dan worden geverifieerd en opgeslagen als een normale (digitale / online) inspectie."

• Selecteer de geprinte checklist.
  • Selecteer de taal waarin de checklist is ingevuld.
  • Upload de afbeeldingen één voor één.
  • Klik op 'FOTO'S OPSTUREN'.

"Selecteer hieronder een geprinte kastkaart. Let daarbij op dat de Print ID (en daarmee ook de naam) overeenkomt met de Print ID (en naam) van jouw papieren inspectie. De Print ID vind je rechtsboven elke bladzijde, de naam linksboven. N.B. Een digitale kastkaart kan onder verschillende Print IDs opgeslagen zijn als 'geprinte kastkaart', wanneer de inhoud gewijzigd is op het moment van printen (ten opzichte van de vorige printsessie). Aanpassingen aan een digitale kastkaart zijn dus alleen terug te zien in een geprinte kastkaart wanneer de kastkaart na de wijzigingen geprint is. De datum (+ het tijdstip) achter de naam duidt aan wanneer een bepaalde versie van de kastkaart voor het eerst geprint is."

Controleer en Bewaar de Gegevens

• Nadat de inspectie is verwerkt en geüpload, controleer of alle gegevens correct zijn herkend.
  • Klik op het oog-icoon om te bekijken wat de BEEP-app heeft herkend op je inspectieblad.
  • Eventuele problemen met de automatische herkenning worden aangegeven in de BEEP-app. Je kunt handmatig eventuele onjuiste gegevens corrigeren.
  • Wanneer alle gegevens correct zijn, klik op 'Opslaan'.