Suorita Beep alustan kalibrointi mehiläistarhalla. Ota mukaasi seuraavat tarvikkeet:

BEEP alusta, kokonaan koottuna laatikossa

• Poista muovikytkin BEEP-alustan piirilevykotelosta, jotta paristot voivat muodostaa yhteyden.

Kalibrointipaino (ja henkilövaaka tuntemattoman painon mittaamiseen)

• Tarvitset kiinteän kalibrointipainon, mitä suurempi paino, sitä tarkempi kalibrointi. On suositeltavaa käyttää vähintään 20 kilon painoa. Voit käyttää esimerkiksi Apifonda pakkauksia (kiinteä sokeritaikina) 12,5 kilogramman laatikoissa. Tarkista paino henkilövaa’alla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää suurta ämpäriä, joka on täynnä vettä tai omaa painoasi.
  • Jos astut BEEP-alustalle, sinun on asetettava vahva (puinen) lauta ± 50cmx50cm BEEP-alustan päälle ennen kuin seisot sen päällä.

Matkapuhelin / tabletti BEEP-alustan omalla sovelluksella

• Avaa sovellus ja noudata ohjeita. Sovellus löytää BEEP-tukiasemat puhelimesi Bluetoothin kautta, joten varmista, että Bluetooth-toiminto on päällä.

Seuraa kalibrointiprosessia BEEP-alustan iOS sovelluksessa

Kirjaudu sisään BEEP-tiliisi ja muodosta yhteys BEEP-tukiasemaan
Sisäänkirjautumistietosi ovat samat kuin tilisi (app.beep.nl: ssä luomasi kirjautumistiedot).

Varmista, että aktivoitava BEEP-jalusta on asetettu vaakasuoraan, virrankatkaisin on poistettu ja että paristot on asetettu paikalleen, jotta se käynnistyy. Herätä BEEP-jalusta pitämällä painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan. Kuulet kolme äänimerkkiä, jotka nousevat äänellä, sitten neljä piippausta. Yhdistä BEEP-tukiasema ja sovellus Bluetoothin kautta. PIN-koodi on 123456. Kuulet "piip-piip", kun yhteys on muodostettu.

Aloitusnäytössä näet yleiskatsauksen BEEP-alustoistasi. Tällä sivulla on useita toimintavaihtoehtoja:

• Saat tilin asetukset napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ‘settings' painiketta. Voit myös kirjautua ulos sovelluksesta, jos sinun on rekisteröitävä BEEP-alustoja myös muille tileille.
  • Määritä uusi BEEP-tukiasema napsauttamalla 'Configure a new BEEP base'.
  • Voit siirtyä BEEP-alustan asetuksiin napsauttamalla BEEP-alustaa luettelossa

Uuden BEEP alustan määrittäminen

Asenna: Kun olet mehiläistahalla, asenna BEEP-alusta noudattamalla sovelluksen ohjeita. Napsauta ‘Next', kun olet valmis.

Aktivoi: Herätä BEEP-jalusta pitämällä painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan. Kuulet kolme äänimerkkiä, jotka nousevat äänellä, sitten neljä piippausta. Napsauta 'Seuraava', kun olet valmis.

Yhdistä: Yhdistä kalibroitavaan BEEP-alustaan, BEEP-alustan nimi muuttuu oranssiksi ja kuuluu äänimerkki. Napsauta 'Next'.

Huomaa: jos sinulla on useita BEEP-alustoja, varmista, että valitset niistä sen oikean, jonka päälle aioit asentaa pesän.

Rekisteröidy: Rekisteröi BEEP-alusta BEEP-sovellustilillesi. Tämä myös turvalukitsee BEEP-alustan: Niin kauan kuin et poista sitä BEEP-sovelluksestasi, BEEP-alustaa ei voi rekisteröidä toiselle tilille.

Huomaa: Ensimmäisessä rekisteröintinäytössä oleva nimi vastaa BEEP-alustan LoRa-koodia. Jos haluat liittää BEEP-alustan omaan LoRa-laitteeseesi, voi olla hyödyllistä pitää ehdotettu nimi tai vähintään sen lopun neljä numeroa.

Kalibroi: Seuraavaksi kalibroidaan BEEP-alusta ja määritetään antureiden asetukset. Voit tehdä sen napsauttamalla kutakin anturia päästäksesi asetusnäyttöön (settings).

Lämpötila: Jos sinulla on useita lämpötila-antureita, voit nimetä ne ja määrittää, onko anturi sijoitettu pesään vai sen ulkopuolelle. Napsauta ‘Finish’(valmis) palataksesi ‘Calibrate’(kalibroi) -valikkoon. Jos sinulla on useita lämpötila-antureita, pidä yhtä anturia kädessäsi tietääksesi, mikä anturi on mikä. Voit myös esimerkiksi vaihtaa lämpötila-anturin nimen muotoon 'sikiöosasto' osoittaaksesi sen sijainnin pesässä.

Paino: Painoanturin asettamiseksi sinun on määritettävä BEEP-alustan taarapaino tai nolla-arvo. Varmista, että mitään ei ole alustan päällä, ja paina 'Tare'. Astu mukanasi tuomalle henkilövaa’alle saadaksesi selville painosi kilogrammoina. Astu sitten BEEP-alustalle, kirjoita painosi sovellukseen ja paina kalibrointipainiketta ‘Calibrate’.  Ennen kun astut BEEP-alustalle, sinun on asetettava vahva (puinen) lauta ± 50cmx50cm BEEP-alustan päälle ennen kuin seisot sen päällä. Voit käyttää myös mukanasi tuomaa kalibrointipainoa. On suositeltavaa käyttää vähintään 20 kilon painoa. Voit käyttää esimerkiksi Apifonda pakkauksia (kiinteä sokeritaikina) 12,5 kilogramman laatikoissa. Tarkista paino henkilövaa’alla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää suurta ämpäriä, joka on täynnä vettä.

Olet nyt kalibroinut BEEP-alustan. Jos haluat kalibroida alustan uudelleen, saat ilmoituksen, että asteikko on jo kalibroitu ja kysymyksen oletko varma, että haluat uudelleenkalibroida. Napsauta ‘I’m sure’ (Olen varma), jos haluat jatkaa uudelleenkalibrointia.

Ääni: Ääniasetukset ovat oletusasetuksia, joten sinun ei tarvitse säätää niitä.

LoRa: Napsauta kalibrointivalikossa 'Next' (seuraava) siirtyäksesi LoRa-asetuksiin.

Suomessa LoRa verkko täytyy määrittää manuaalisesti 'Manual Configuration'. Katso ohjeet maluaaliseen määritykseen tästä

Määritä LoRa napsauttamalla ‘Automatic configuration’ (Automaattinen määritys).

• Jos sinulla on LoRa-yhteys, näytössä näkyy 'Successfully connected’ (Onnistunut yhteys). Napsauta 'Next' (Seuraava).
  • Jos sinulla ei ole LoRa-yhteyttä, et ole TTN-verkon ulottuvilla. Voit ostaa ja asentaa LoRa-yhteyden tai tehdä mittauksia BEEP-alustalla kanssa ja ladata tiedot myöhemmin. Napsauta Try again' (Yritä uudelleen) tai 'Skip' (Ohita).

Huomaa: jos sinulla ei ole LoRaa, voit silti käyttää BEEP-alustaa mittausten tekemiseen. BEEP-tukiasema tallentaa tiedot piirilevylle ja voit noutaa tiedot myöhemmin(ominaisuus kehitteillä).

Energia: voit valita kuinka usein haluat BEEP-alustan suorittavan mittauksia. Näet mittausvälin arvioidun vaikutuksen akun kestoon.

Huomaa: valitse mittausväli, myös jos sinulla ei ole LoRa-kuuluvuutta.

Onnittelut: olet määrittänyt asetukset BEEP-tukiaseman onnistuneesti!

Päävalikko: Päävalikosta löydät BEEP-alustojesi asetukset. Napsauta BEEP-asemaa aloitusnäytössä ja napsauta sitten 'Connect to device' (Yhdistä laitteeseen), niin saatluettelon laitteen tiedoista.

Kaikki muut asetukset on määritetty paitsi ‘Tilt' (kallistus). Tässä asetuksessa voit ottaa kallistusanturin käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Jos kallistusanturi on poistettu käytöstä, BEEP-tukiasema ei sammu kallistettaessa. BEEP base v3.3: ssa kallistusanturi on oletuksena pois käytöstä.

Seuraava askel

BEEP-alustan asentaminen - (3) BEEP-alustan asennus pesän alle