Bij BEEP werken we met open source code. De code is vrij te downloaden zodat je zelf functionaliteiten aan de BEEP app of API kunt toevoegen en kan programmeren in PHP/Javascript. Zo kan je door open source de BEEP app uitbreiden. Bovendien kun je je werk delen met BEEP zodat de verbeteringen voor alle BEEP gebruikers beschikbaar kunnen worden gemaakt.

Meer informatie over het werken met code is beschikbaar in de Github handleiding. Je kunt de code hier downloaden. We raden je aan om een fork te maken van de BEEP repository en aanpassingen te maken in je eigen Github fork. Met behulp van een pull-request kan je een aanvraag doen om je aanpassingen in de code toe te voegen aan de online versie van de BEEP app.

De server instellingen van de BEEP app en de data van de imkers zijn niet beschikbaar om privacy te waarborgen.