De BEEP app heeft een nieuwe functie: 'onderzoek'. Met deze functie kunnen onderzoekers data verzamelen met behulp van de BEEP app. Elk onderzoeksproject kan zijn eigen kastkaart(en) ontwerpen op basis van de taxonomie van BEEP. De kastkaarten van het onderzoek zijn beschikbaar voor de deelnemers nadat ze hun toestemming hebben gegeven om hun data te delen en deel te nemen aan het onderzoek.

Hoe het werkt

Als je deelnemer bent van een onderzoek ga je naar 'onderzoek' in het menu en zoek je je onderzoeksproject op de pagina. Om deel te nemen en data te delen, klik je op 'Ik sta toe mijn data te gebruiken'. Je vindt de onderzoek kastkaarten dan in je 'nieuwe inspectie' pagina. Door de kastkaart(en) in te vullen verzamel je data voor het onderzoek. De onderzoeker kan er voor kiezen om verdere informatie over de data collectie met je te delen in de vorm van protocollen.

De kastkaarten van het onderzoek kunnen niet aangepast worden door de deelnemers van het onderzoek. Je kan wel je eigen kastkaart aanpassen en gebruiken voor persoonlijke data collectie. Alle ingevoerde inspecties zijn beschikbaar in je inspectieoverzicht.

Samenvatting onderzoek in BEEP app

Het BEEP platform biedt een basis om een onderzoek op te zetten. Elementen die BEEP hiervoor beschikbaar heeft zijn:

• Gestandaardiseerde data input met behulp van de BEEP app
  • Automatische bijenvolk dataverzameling met de BEEP base
  • Data opslag en toegang
  • Technische support
  • Project advies

Sinds maart 2020 heeft BEEP een specifieke onderzoek functie aan het platform toegevoegd. Daarmee kan de onderzoeker:

• Een eigen onderzoek toevoegen aan de BEEP app
  • Imkers met een BEEP account de mogelijkheid geven hun data binnen een gestelde periode met het onderzoek te delen
  • Eén of meerdere inspectielijsten samenstellen en delen met de aan het onderzoek verbonden BEEP gebruikers
  • Na toestemming door de imkers, de inspectiedata en meetgegevens gebruiken via downloads of een API (in ontwikkeling)

Wil je je eigen onderzoek toevoegen aan BEEP? Neem dan contact met ons op.