Notificaties

In BEEP app v3 kun je notificaties toevoegen. Met deze functionaliteit ontvang je notificaties als je meetdata bepaalde waarden bereikt. Je kunt je eigen notificaties maken of een standaardinstelling kopieëren.

Nieuwe notificatie-instelling

Op het onderstaande scherm kun je een nieuwe notificatie-instelling toevoegen.

In de eerste sectie staat de samenvatting van de notificatie die je maakt. De samenvatting verandert als je de velden in dit scherm aanpast.

Notificatie instellingen

Naam

Geef je notificatie een naam, bijvoorbeeld 'zwerm'.

Actief/Notificatie via email

Activeer (standaard) of deactiveer je notificatie hier.

Geef aan of je de notificatie per email wilt ontvangen, of alleen als je de BEEP app opent (standaard).

Beschrijving

Beschrijf je notificatie-instelling hier, bijvoorbeeld 'een plotselinge daling in gewicht resulteert in een notificatie'.

Hoe vaak wil je de berekening uit laten voeren?

Geef aan hoe vaak je de berekening wilt uit laten voeren. Direct betekent zodra een meting binnenkomt in de app. Dit hangt af van hoe je je BEEP base hebt ingesteld en aan de betrouwbaarheid van de data connectie.

Meting

Onder 'Meting' vindt je de sensor definities die je kunt gebruiken om een alert in te stellen:

• Batterij voltage (bv): lading van je batterijen in volt
  • Gewicht (weight_kg): het gewicht van je kast in kilo's
  • Temp. in kast (t_i): temperatuur sensor metingen als je één temperatuur sensor hebt aangesloten
  • Temperatuur 1 (t_0): temperatuur sensor meting als je meer dan één temperatuur sensor hebt aangesloten
  • Temperatuur 2 (t_1): temperatuur sensor meting als je meer dan één temperatuur sensor hebt aangesloten
  • Zendsterkte (rssi): zendsterkte van LoRa

Als je een notificatie wilt instellen met een andere meetwaarde, laat het ons dan weten

Berekening

Onder berekening vind je de verschillende berekeningen die je kunt gebruiken om een notificatie in te stellen.

Vergelijking

Onder vergelijking kun je aangeven wat je wilt vergelijken voor de notificatie:

• Waarde: vergelijk de meetwaarde ten opzichte van de drempelwaarde, specificeer bij drempelwaarde of de waarde negatief (-) of positief (+) is.
  • Stijging: vergelijk een stijging van de meetwaarde ten opzichte van de drempelwaarde.
  • Daling: vergelijk een daling van de meetwaarde ten opzichte van de drempelwaarde.
  • Verandering: vergelijk de verandering van de meetwaarden over een bepaalde tijd ten opzichte van de drempelwaarde, zowel positieve (+) als negatieve (-) waarden worden meegenomen in de berekening.

Comparator

De comparator bepaalt hoe je de meetwaarde wilt vergelijken met de drempelwaarde.

Drempelwaarde

Dit is de waarde waarmee je de meetwaarde wilt vergelijken. Als je een meting kiest van gewicht in kg's, dan wordt de drempelwaarde ook weergegeven in kg's. Bij 'meting' kun je de verschillende waarde opties kiezen.

Periodes en bijenkasten uitzonderen

Je kunt de notificaties uitschakelen voor maanden, uren en bijenkasten. Standaard is de notificatie actief voor alle maanden, uren en bijenkasten.

Kopieer standaardinstelling

Het is ook mogelijk om een standaardinstelling te kopieëren.

Je kunt kiezen welke standaard notificatie-instellingen je wilt kopieëren uit de lijst. Klik op 'Kopieer x notificatie-instellingen' om de notificaties te koppelen aan je BEEP bases.

Standaard instellingen aanpassen

Je kunt de standaard instelling aanpassen via het pennetje in het notificatie overzicht. Handig als je gewenste notificatie net iets afwijkt van de standaard notificatie.

Notificaties beheren

Op deze pagina zie je welke notificaties je hebt aangezet voor je BEEP bases. Je kunt de notificaties makkelijk activeren/deactiveren door op de vinkjes of kruisjes te klikken. Via het pennetje kan je de notificatie aanpassen. Verwijder de notificatie met het prullenbakje.