Welkom bij BEEP! De BEEP app is ontworpen voor imkers om hun imkeractiviteiten online te loggen. Voeg je bijenstallen en kasten toe aan de app, ontwerp checklists, stel meldingen in op basis van metingen (als je een monitoringsysteem zoals de BEEP base gebruikt) en nog veel meer. Dit artikel is er om je wegwijs te maken in de app en zal linken naar meer uitgebreide artikelen over de verschillende onderwerpen:

Registreer

Ga naar app.beep.nl om je te registreren als gebruiker. Nadat je je informatie hebt ingevuld, ontvang je een activatie-email.

Login

Ga naar app.beep.nl om in te loggen. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je hier een nieuwe aanvragen.

Bijenstand

De eerste stap in de BEEP app is het toevoegen van een bijenstand. Je kunt zoveel online bijenstanden toevoegen als dat je in het echt hebt. Voor meer informatie, klik hier.

Kasten

Nadat je de bijenstand(en) hebt toegevoegd zijn de kasten aan de beurt. Meer informatie over de kasten kun je hier vinden.

Inspecties en kastkaarten

Tijd om je eerste inspectie toe te voegen. Je kunt de inspectie per kast of per bijenstal toevoegen. Wanneer je je eerste inspectie toevoegt, verschijnt de standaard BEEP v2-checklist. Je kunt een checklist bewerken en opslaan die aan jouw behoeften voldoet, klik hiervoor op 'kastkaart bewerken'. Meer informatie over inspecties en kastkaarten vindt je hier.

Notificaties

Als je gebruik maakt van een meetsysteem zoals de BEEP base, kun je alerts instellen. De BEEP base is een automatisch meetsysteem dat informatie van je kast verzamelt; gewicht, temperatuur en geluid. Op basis van parameters kunt je een notificatie ontvangen. Lees hier meer over notificaties.

Samenwerken

Werk samen met andere imkers; deel je informatie. Klik op de + in het midden van de bovenste balk, en klik op 'Nieuwe samenwerkingsgroep'.

In een samenwerkingsgroep kun je anderen beheerder maken (zodat zij ook mensen kunnen toevoegen) en beslissen welke kast je wilt delen, en met welke rechten. Werk je met meerdere mensen aan dezelfde bijenstal of kast, dan zijn bewerkingsrechten handig. Wil je liever gewoon laten zien wat je doet, dan zijn kijkrechten voldoende. Meer informatie over samenwerkingsgroepen vind je hier.