Voer ten minste elk jaar een gewichtskalibratieprocedure uit om de juiste gewichtsmetingen te hebben. Je kunt de huidige kalibratie snel controleren door de volgende test:

1. Breng 2 voorwerpen met een bekend gewicht naar de mini-bijenstal (d.w.z. een gevulde fles met 1,5 l water + een pakje van 12,5 kg apifonda).
  2. Activeer de BEEP base Bluetooth met de magneet (naast de microfooningang)
  3. Maak verbinding met je BEEP base via de BEEP base app (Android/Apple) op je telefoon.
  4. Ga naar de menuoptie ‘Gewicht’ om de metingen van het levend gewicht te zien.
  5. Controleer de huidige gewichtswaarde in kg.
  6. Leg achter elkaar de ‘bekende gewichtsitems’ bovenop de korf en controleer of het gewicht inderdaad in / afneemt met het bekende gewicht van het object +/- 0,1 kg.

Als de bovenstaande snelle test gewichtsafwijkingen vertoont die meer dan de aangegeven 100 gram afwijken van het bekende gewicht, kun je de procedure voor het kalibreren van het gewicht beschreven in Installeer je BEEP base - (2 voor Android ) gewicht kalibratie, temperatuur en microfoon instellingen of Installeer je BEEP base - (2 voor iOS ) gewicht kalibratie, temperatuur en microfoon instellingen opnieuw uitvoeren. Wij adviseren om de BEEP base minstens één keer per jaar kalibreren.