De BEEP app geeft een digitale weergave van je bijen, kasten en bijenstallen. In dit artikel vind je meer informatie over de bijenkasten. Let op: je moet de kast toewijzen aan een bijenstal, lees hier hoe je een bijenstal aanmaakt.

Nieuwe kast

Om een nieuwe kast aan te maken, ga je naar de + midden boven in het scherm en selecteer je 'Nieuwe kast'.

Je wordt naar een nieuw kast-configuratiescherm geleid. Vul de naam van de kast, de configuratie van de kast en de moer details in.

Nieuwe inspectie

Als je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je kast in je beginscherm klikt, krijg je een menu voor een nieuwe inspectie, inspectie bekijken, aanpassen kast, aanpassen moer en verwijder kast.

Klik op 'nieuwe inspectie' om een nieuwe inspectie voor deze kast in te voeren. Om een nieuwe inspectie op te slaan, vul je eerst de benodigde informatie in:

• Selecteer de bijenstal
  • Selecteer de kast(en)
  • Datum van keuring toevoegen
  • Selecteer de checklist (als je met een onderzoek werkt, zorg dan dat je de juiste checklist gebruikt)
  • Vul je waarnemingen en/of acties in
  • Maak aantekeningen (optioneel)
  • Stel een meldingsdatum in met korte notitie (optioneel)

Klik rechtsboven op 'opslaan' om de inspectie op te slaan.

Bekijk inspecties

Als je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je kast in je beginscherm klikt, krijg je een menu voor een nieuwe inspectie, inspectie bekijken, aanpassen kast, aanpassen moer en verwijder kast.

Klik op 'bekijk inspecties' om naar het overzicht van de inspecties voor deze specifieke kast te gaan, bijvoorbeeld:

Aanpassen kast

Als je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je kast in je beginscherm klikt, krijg je een menu voor een nieuwe inspectie, inspectie bekijken, aanpassen kast, aanpassen moer en verwijder kast.

• Kastnaam
  • Toewijzen aan andere bijenstand
  • Kastvolgorde op bijenstand aanpassen
  • Kast configuratie aanpassen

Klik rechtsboven op 'opslaan' om de kast op te slaan.

Aanpassen moer

Als je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je kast in je beginscherm klikt, krijg je een menu voor een nieuwe inspectie, inspectie bekijken, aanpassen kast, aanpassen moer en verwijder kast.

Bewerk de details van de moer zoals naam, ras, geboortedatum, notities, geknipt, bevrucht en gemarkeerd. Klik rechtsboven op 'opslaan' om de wijzigingen op te slaan.

Verwijder kast

Als je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van je kast in je beginscherm klikt, krijg je een menu voor een nieuwe inspectie, inspectie bekijken, aanpassen kast, aanpassen moer en verwijder kast.

Klik op 'verwijder kast', en geef een 'ok' in het waarschuwingsscherm.