BEEP is partner in het Europese onderzoekproject B-GOOD. Het doel van B-GOOD is om de gezondheid van honingbijen te verbeteren door imkers te ondersteunen in het maken van beter geïnformeerde keuzes. De partners in het project gebruiken de BEEP app en de BEEP base om informatie te verzamelen. Binnen dit project zullen wij de BEEP tools verder ontwikkelen en die verbeteringen zijn openlijk toegankelijk voor de alle gebruikers.

Op dit moment staat het B-GOOD onderzoek beschikbaar in de app zodat de onderzoekers het kunnen gebruiken. Aan elk onderzoek worden kastkaarten gelinked om data te verzamelen. Deze kun je selecteren bij het invoeren van een nieuwe inspectie per bijenkast. Zo kunnen de onderzoekers specifieke data makkelijk vastleggen en gebruiken.

Voor B-GOOD onderzoekers

Voor deze nieuwe functie is het onderdeel 'onderzoek' toegevoegd aan de app. Hier kun je aangeven dat je je gegevens beschikbaar wilt stellen voor het onderzoek. Vanaf het moment dat je toestemming geeft kunnen de onderzoekers gebruik maken van je data. Je kunt ook een datum in het verleden invoeren en zo ook je historische data delen. Mocht je je later bedenken, dan kan je altijd je toestemming weer intrekken. De data uit de periode waarin je toestemming hebt gegeven blijft beschikbaar.