De BEEP base gebruikt sensoren om data te verzamelen en verstuurt deze dat draadloos naar de BEEP server. Met de BEEP (web)app kun je die data bekijken. Schematisch ziet de data connectie er als volgt uit:

Als er geen nieuwe data in je BEEP app zichtbaar zijn kan je het volgende controleren:

• is de BEEP base verbonden
  • staat de BEEP base aan
  • is er een data connectie met de BEEP base

Volg onderstaande stappen om te controleren waar het probleem zit en hoe je dit kan oplossen:

1. Datum laatste verbinding

Controleer wanneer de BEEP base voor het laatst data heeft verzonden. De code van de BEEP base is op de sticker op de base geprint. Het ziet zo uit: BEEPBASE-XXXX. Je kan de code ook vinden onder 'Meetsystemen' in het menu van de BEEP app. Je ziet de datum onder 'Status verbinding'.

Als je de BEEP base code niet ziet onder je meetsystemen, controleer dan of je bent ingelogd met het juiste email adres. Herstart de BEEP app of je telefoon of computer om er zeker van te zijn dat de BEEP app alle data goed ontvangt.

1. De BEEP base staat uit

Controleer dit door de activatiemagneet (of een andere magneet) naast de microfoon plug in de BEEP base te houden. De base maakt een geluid als het aanstaat. Maakt het geen geluid, hou de BEEP base dan vijf seconden verticaal en plaats het daarna weer horizontaal. Als je het horizontaal hebt neergezet beept de BEEP base vier keer.

Controleer de batterijen en/of vervang deze als de BEEP base geen geluid maakt. Wij raden de AAA Energizer L92 lithium batterijen aan. Open de BEEP app om te zien of de BEEP base nu wel data verstuurt. Het kan tot 15 minuten duren voor de data zichtbaar is. Ververs of herstart de app.

Ga naar de volgende stap als er geen data zichtbaar wordt.

1. De BEEP base heeft geen data connectie

Open de BEEP base app om dit te controleren. Activeer de BEEP base met de magneet en de BEEP base beept vier keer. De Bluetooth pincode is 123456. Dubbelklik op de naam van de BEEP base en controleer de 'LoRa status'.

‘No connection’ betekent dat de BEEP base wel gegevens verzamelt maar ze niet doorstuurt naar de BEEP server. Daarom zijn ze niet zichtbaar in de BEEP base. Kijk hier om te zien hoe je verbinding maakt met LoRa.

‘Lora connected’ betekent dat de data verzonden wordt naar de BEEP server en dat de data zichtbaar zou moeten zijn in de BEEP app. Is de data echter niet zichtbaar, maak dan een support verzoek aan met daarin je account naam en de BEEP base code zodat we het probleem kunnen oplossen.