Met firmware versie 1.5.9 kun je de de BEEP base data downloaden met de BEEP base app (Android/iOS). De data worden dan opgeslagen op het data portal van BEEP en verwijderd van je BEEP base. De gelogde gegevens worden via Bluetooth gedownload en geüpload naar de BEEP database met behulp van de internetverbinding van je telefoon. Eenmaal geüpload, kunnen de loggegevens worden samengevoegd met je datapunten in de BEEP web app om de bestaande metingen aan te vullen.

Hoe download ik de data met de BEEP base app?

Open de BEEP base app, log in en maak een Bluetooth verbinding met je BEEP base. Klik nu op de knop 'Downloaden' in het hoofdmenu. Staat de knop 'Downloaden' niet in het hoofdmenu, update dan eerst de firmware naar een recentere versie (1.5.9 of hoger).

Links en midden: de Android versie van de BEEP base app, rechts: de iOS versie van de BEEP base app

Hoe voeg ik de opgehaalde loggegevens toe aan mijn metingen in de web-app?

Na het ophalen van de loggegevens met de BEEP base app log je in op de BEEP web app en klik je in het hoofdmenu op "Import Log Data" om je logbestanden te bekijken.

Om de loggegevens samen te voegen met je metingen, moeten de gegevenspunten worden uitgelijnd; dit is echter niet altijd mogelijk vanwege onnauwkeurigheden van de interne klok van de BEEP base. Als de klok te veel is verschoven, kun je niet het volledige logbestand importeren; in plaats daarvan kan het echter mogelijk zijn om bepaalde subsecties (blokken) uit het logbestand te importeren.

Klik op "Controleer logbestand" om het logbestand te verwerken en te berekenen welke gegevensblokken van het bestand kunnen worden samengevoegd. Zodra deze berekening is voltooid, geeft de pagina een overzicht weer van alle blokken in het bestand, kleurgecodeerd om aan te geven of ze importeerbaar zijn of niet.

Rode blokken: tijdstempelovereenkomsten gevonden. Het blok bevat een groot aantal datapunten die nog niet in de BEEP-database staan. Probeer dit blok te importeren.

Groene blokken: tijdstempelovereenkomsten gevonden. Het blok bevat slechts enkele datapunten die nog niet in de database staan, of het blok is al geïmporteerd.

Grijze blokken: er zijn geen tijdstempelovereenkomsten gevonden in dit blok.

Voor rode of groene blokken kun je klikken op "Loggegevens weergeven" voor een zij-aan-zijweergave van de gegevenspunten van het logbestand en de gegevenspunten in de BEEP database. Met deze weergave kun je controleren of het gegevenspunt van het logbestand overeenkomt met de bestaande gegevenspunten voordat je het gegevensblok daadwerkelijk importeert.

Hoe kan ik importeren als er geen overeenkomsten zijn gevonden in het datablok?

Je kunt proberen het tijdbereik aan te passen om kortere delen van het gegevensblok te bekijken: als een langer deel van het blok niet kan worden geïmporteerd, is het vaak mogelijk om in plaats daarvan een kort deel van het blok te importeren.

Boven: dit gedeelte van het blok kan niet worden geïmporteerd wanneer het binnen een week wordt bekeken, maar wanneer het per dag wordt bekeken, is het mogelijk om een korter gedeelte van het gegevensblok te importeren, zoals hieronder weergegeven:

Je kunt ook de schuifregelaar "Aantal identieke overeenkomsten" in de rechterbovenhoek aanpassen om de striktheid van het overeenkomstenalgoritme in te stellen: een lager aantalidentieke waarden per overeenkomst kan resulteren in meer overeenkomsten per blok met gegevenspunten. Zorg ervoor dat je het gegevensblok op kortere tijdschalen bekijkt om te controleren op importeerbare gegevens door de schuifregelaar voor het tijdbereik in te stellen op "dagen" of "maanden" en handmatig door het blok te bladeren.