De BEEP base is een draadloos verbonden apparaat dat gegevens via een LoRa netwerk verzendt. Alle apparaten die gegevens draadloos overdragen, zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en signaalsterkte van hun netwerk. Als de netwerkontvangst slecht of defect is, worden er minder of geen gegevens overgedragen.

Om gegevens aan te vullen die niet draadloos zijn overgedragen, is de BEEP base uitgerust met een intern geheugen van 8 MB (gelijk aan ongeveer 4 jaar aan gegevens van 15 minuten).

Om het mogelijk te maken om ontbrekende gegevens op de server aan te vullen, is er een firmware-update gemaakt (1.5.9) om de juiste datum en tijd in het interne geheugen van de BEEP base in te stellen.

Afbeelding 1, van links naar rechts: pictogrammen van de BEEP app, BEEP base app en nRF Connect-app (alleen vereist op Android)

In het voorjaar van 2021 zullen er nieuwe releases van de Apple (1.4.3) en Android (1.2.1) BEEP base apps beschikbaar zijn die het mogelijk maken om gegevens uit het BEEP base geheugen te downloaden en met een enkele klik te uploaden naar het dataportaal.

Update je BEEP base naar de laatste firmware

Android: update BEEP base firmware

iOS: update firmware BEEP base